Meer informatie
Onze experts
Lees meer
De voedingsindustrie in West-Vlaanderen
Met zo’n 900 West-Vlaamse bedrijven die meer dan 16.000 werknemers tewerkstellen is de voedingsindustrie een van de belangrijkste sectoren in onze provincie. Het is echt een economisch speerpunt. Daarom zal het je niet verbazen dat we er alles aan doen om deze sector toekomstgericht te ondersteunen. Dat doen we via opleidingen, workshops, testfaciliteiten en meer in het Huis van de Voeding.
Ondernemerscentrum Roeselare
In Roeselare, het hart van de West-Vlaamse voedingsindustrie, staat Ondernemerscentrum Roeselare. Bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid nemen er samen initiatieven om de sector verder te laten groeien. Je vindt er:
- Sensorisch labo: voor smaaktesten, receptuurontwikkeling en meer.
- Oefenkeuken: waar regelmatig workshops doorgaan.
- Opleidingsatelier voeding: voor werknemers en werkzoekenden.
- Foodlab: advies over recepturen, houdbaarheid, duurzaamheid, voedselveiligheid …
- Joblabo Voeding: jongeren maken interactief kennis met de voedingsindustrie.
Startende foodie of gevestigd voedingsbedrijf? Er is een passende dienstverlening voor jou.
Food Innovation Park
Op 1 juli 2021 werd in Roeselare de eerste steen gelegd van het Food Innovation Park. Het wetenschapspark wil ondernemerschap in de voedings- en gezondheidssector stimuleren met bijzondere aandacht voor R&D intensieve en innovatiegerichte activiteiten. Onderzoek naar voeding en gezondheid staat daarbij centraal. Naast R&D is er ook een incubatiewerking, en bedrijfshuisvesting voor kennisintensieve, hoogtechnologische bedrijven.
R&D meer concreet:
- de Food Research and Development hall, open pilootinfrastructuur gericht op bereiden, koelen en regenereren van maaltijdcomponenten;
- analysefaciliteiten gericht op nutritionele en microbiële analyse;
- professionele smaakpanels;
- screening van lichaamssamenstelling en andere gezondheidsparameters.
Meer weten?
Ontdek alle innovaties in voedingsmiddelen.
Wat leeft er bij de POM?
Laatste nieuws
West-Vlaamse offshore windbedrijven schitteren op IPF 2024 in New Orleans
West-Vlaamse offshore windbedrijven schitteren op IPF 2024 in New Orleans
B2B-Smaakmarkt
B2B-Smaakmarkt
Injectie van ruim 64 miljoen euro in West-Vlaamse economie
Injectie van ruim 64 miljoen euro in West-Vlaamse economie
Op de agenda
- Inspiratie
Duurzame voedingsverpakking? Goed geselecteerd en gecommuniceerd!
Duurzame voedingsverpakking? Goed geselecteerd en gecommuniceerd!
- Inspiratie
Lunch & Learn: technologie voor werkbaar werk in de gezondheidszorg
Lunch & Learn: technologie voor werkbaar werk in de gezondheidszorg
- Netwerken
Grensland.IN
Grensland.IN
Ontdek de projecten gericht op Voeding
- Innoveren
GoToS3
GoToS3
GoToS3 is projectenportefeuille die 17 projecten bundelt met focus op 'slimme specialisatie', binnen het Interreg V France-Wallonie-Vlaanderen-programma.
- Innoveren
- Voeding
PROOF
PROOF
De projectpartners willen voeding op maat van de zorgvrager ontwikkelen.
- Innoveren
- Voeding
Samen Korte Keten
Samen Korte Keten
Samenwerkingen, de sleutel tot een sterk korteketenverhaal.
Laat je inspireren door deze ondernemersverhalen
- Innoveren
"Meer organisatienetwerken om uitdagingen en complexiteit van deze wereld het hoofd te bieden"
"Meer organisatienetwerken om uitdagingen en complexiteit van deze wereld het hoofd te bieden"
- Innoveren
- Voeding
Brugse haverwafel als West-Vlaams alternatief voor Luikse en Brusselse wafel
Brugse haverwafel als West-Vlaams alternatief voor Luikse en Brusselse wafel
- Innoveren