Ook in 2022 varen we de mul­ti­modale koers

  • Ruimte
  • Multimodale platformen
18/02/2022

Sinds 2020 bundelen we samen met Multimodaal.Vlaanderen de krachten om multimodale alternatieven voor wegvervoer van bedrijven in kaart te brengen. Ook in 2022 zetten we deze geslaagde samenwerking verder en reiken we de hand uit naar bedrijven om hun logistieke stromen duurzamer en efficiënter te maken.

Heel wat potentieel voor 2022

2021 was een uitzonderlijk jaar met heel wat uitdagingen zoals de pandemie en hoge zeevrachttarieven. Daarom schakelden we een versnelling hoger. In 2021 bezochten we 124 bedrijven waar we 44 concrete goederenstromen doorrekenden in een concrete businesscase. Deze bedrijven vertegenwoordigen samen 3.260.000 vrachtwagenkilometers op Vlaamse wegen. Dankzij de uitwerking van deze businesscases, kozen al 7 bedrijven voor de modal shift, goed voor een reductie van ruim 425.000 vrachtwagenkilometers op Vlaamse wegen.

We hopen in 2022 nog heel wat bedrijven te overtuigen om over te schakelen naar transport via water of spoor. Heel wat bedrijven hebben een laatste duwtje in de rug nodig om te kiezen voor de modal shift. Op de planning staan verschillende workshops waar we bedrijven willen samenbrengen en informeren over de vele voordelen.

Ontmoet elkaar én onze experts in 2022

Tijdens het fysieke event ‘Volle gas vooruit met water en spoor’ lieten we in 2021 in Roeselare de bedrijven aan het woord die kozen voor multimodaal transport. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe events in de nabije toekomst. Digitaal als het moet, fysiek als het kan en mag.

Kies voor de modal shift

Werk je voor een West-Vlaams bedrijf dat (gratis) zijn goederenstromen in kaart wil laten brengen? Maak gebruik van ons aanbod en kies voor de modal shift.

“Van de weg naar het spoor? Cijfers overtuigden ons van de voordelen van een multimodale aanpak: minder kosten, minder wegkilometers én minder co2”

Frank Vancoillie, B.IG. Floorcoverings nv

Volgende bedrijven zetten al succesvol de stap naar de modal shift.

Benieuwd naar de opportuniteiten van de modal shift voor jouw bedrijf?

Werk je in een bedrijf in West-Vlaanderen en wil je gratis de multimodale alternatieven in kaart laten brengen?

Bereken uw voordeel!

Ik heb een vraag