• Home
  • Nieuws
  • 170 West-Vlaamse toerisme-ondernemers begeleid in toekomstproof maken van hun businessmodel

170 West-Vlaamse toerisme-onderne­mers begeleid in toekom­st­proof mak­en van hun businessmodel

  • Ondernemerschap
  • Lokaal ondernemen
17/02/2022

De voorbije twee jaar gaven we 170 toeristische ondernemers vanuit het EFRO-project 'Toeristische Businessmodellen Booster' begeleiding en coaching om hun businessplan tegen het licht te houden en futureproof te maken.

De toeristische sector moet continu inspelen op de veranderende verwachtingen van de consumenten. Daarom lag de focus in dit project op de begeleiding van de ondernemers zelf, met aandacht voor arbeidsintensiteit, seizoensgebonden werking, maar ook duurzaamheid, big data en technologische innovatie. Vanuit het project kregen de deelnemende ondernemers praktisch advies, oplossingen en aanpak op maat van hun zaak aangereikt.

Individueel traject

POM West-Vlaanderen rolde gelijkaardige trajecten al eerder succesvol uit voor andere sectoren. Westtoer heeft in de afgelopen jaren een solide netwerk uitgebouwd met de West-Vlaamse toeristische ondernemers. Er werd gewerkt met klankbordsessies en individuele coaching. 127 ondernemers kregen een gepersonaliseerd en individueel traject uitgestippeld. We hechtten daarin veel belang aan duurzaamheid, bijvoorbeeld door het gebruik van lokale producten.

Voor dit project werkten we samen met Westtoer en Vives en konden we rekenen op 400.000 euro Europese steun van EFRO en 319.000 euro subsidie van de provincie West-Vlaanderen.

Meer info: www.businessmodellenbooster.be

Projectpartners

WesttoerVIVES Hogeschool

Met steun van

EFRO VlaanderenEuropese UnieProvincie West-Vlaanderen

Ik heb een vraag