Een ges­laagde edi­tie van WEST4WORK 2023

  • Talent
  • Levenslang leren
  • Een inclusieve arbeidsmarkt
26/11/2023

Onder het motto “Leren creëert kansen voor elk talent” bracht WEST4WORK 2023 op 31 oktober meer dan 400 mensen samen. In een snel evoluerende arbeidsmarkt is leren meer dan ooit belangrijk is om bij te blijven. Alleen is het is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend.

De arbeidskrapte in West-Vlaanderen blijft ontzettend prangend. Om openstaande vacatures in te vullen, hebben we elk talent nodig. Daarom moeten we werk maken van een inclusieve arbeidsmarkt. WEST4WORK 2023 toonde duidelijk aan dat leren toegankelijk maken een belangrijke hefboom betekent om deze uitdaging aan te pakken.

Hoe creëren we leerkansen voor iedereen, op de werkvloer of in een opleidingscentrum? Hoe stimuleren we de goesting om te leren, ook bij de meest kwetsbare mensen op onze arbeidsmarkt? En hoe helpt technologie ons daarbij? Deze vragen stonden centraal:

  • Meer dan 50 sprekers bogen zich tijdens 16 namiddagsessies over de mogelijkheden die levenslang leren biedt om alle talenten kansen te geven op de arbeidsmarkt.
  • Op de innovatiemarkt ontdekten deelnemers interessante demo's en technologieën die levenslang leren aantrekkelijker en toegankelijker maken. Van slimme vertaalapps tot virtuele veiligheidstrainingen, er was voor elk wat wils!
  • Het slotsymposium onderstreepte het credo van het congres: 'leren creëert kansen voor elk talent’. Sprekers deelden inspirerende verhalen over hoe je bestaande drempels kan wegwerken, zoals bijvoorbeeld: hoe maken we onderwijs inclusiever en hoe ga je als werkgever om met digitalisering.
  • We sloten de boeiende namiddag af met WEST4afterWORK, waar de deelnemers gezellig napraten konden en netwerken met belangrijke spelers van de West-Vlaamse arbeidsmarkt.

Bekijk hieronder enkele leuke sfeerbeelden én de aftermovie.

Benieuwd naar alle presentaties en een overzicht van de demo's?
Ga naar de website van WEST4WORK 2023.

WEST4WORK 2023 is een initiatief van:

POM West-VlaanderenVDABABVV West-VlaanderenACV West-VlaanderenVOKA West-VlaanderenUNIZO West-VlaanderenHogeschool VIVESTUAStad Brugge - OndernemenProvincie West-VlaanderenHuis van het Leren

Ik heb een vraag