• Home
  • Nieuws
  • Hannover Messe 2024, drijfveer voor de sector Machinebouw & Mechatronica

Han­nover Messe 2024, dri­jfveer voor de sec­tor Machinebouw & Mechatronica

  • Innoveren
  • Ondernemerschap
  • Internationaal ondernemen
  • Machinebouw & Mechatronica
29/04/2024

Deze editie van de Hannover Messe, de technologiebeurs voor de toekomst, ging door van 22 april tot en met 26 april 2024. Gedurende vijf dagen presenteerden zo'n 4.000 standhouders aan zo’n 130.000 bezoekers hun nieuwste technologieën en diensten. Ze gaven informatie over de digitalisatie van waardeketens en het weerbaarder maken van de industrie.

Trends van de gedigitaliseerde industrie

In 2024 plaatst de Hannover Messe het hoofdthema "Energizing a Sustainable Industry", centraal. Kernwoorden waren klimaatbescherming, digitalisering en duurzaamheid.

Oplossingen voor een energie-efficiëntie industrie

Klimaatneutraal worden bleek dan ook een belangrijke focus te zijn bij veel bedrijven. Ook de optimalisatie van productieprocessen en de implementatie van totaaloplossingen, gecombineerd met het besparen van energie waren trending topics. Bezoekers aan de beurs vonden er antwoorden op hoe ze automatisering, kunstmatige intelligentie, waterstof en andere hightech-oplossingen winstgevend kunnen inzetten in hun fabrieken, waardoor ze klaar zijn voor de toekomst.

Community building

Samen met onze partners Agoria, SirrisFlanders Make en Flanders Investment and Trade zetten we onze innovatieve regio en dito bedrijven internationaal in de kijker:

Dankzij de uitwisseling van kennis, ervaring en expertise op de FIT-groepsstand, werden opnieuw stappen gezet richting een efficiënte toekomst. 

De Hannover Messe 2024 was dan ook een groot succes en kan worden gezien als een hoogmis voor de technologische industrie.

Ik heb een vraag