Nieuwe oproep Inno­va­tion Wall

  • Innoveren
  • Nieuwe Materialen
21/03/2024

Innovation Wall 2024 verruimt de scope naar verpakkingen en circulaire houtproducten

Circular Materials Center in Kortrijk is het onderzoeks- en opleidingscentrum voor de kunststof- en textielsector. Het ondersteunt bedrijven om circulair te ondernemen door hen toegang te geven tot expertise, machines en opleiding.

De Innovation Wall  is de blikvanger in het onthaal van Circular Materials Center. Deze plaatst innovatieve producten met een sterke circulaire visie in de kijker. Het is een ideaal uithangbord om het belang en de mogelijkheden van innovatie binnen de maakindustrie aan te tonen.

In 2024 geven we een nieuwe invulling aan deze eye-catcher. En misschien zijn we wel op zoek naar jouw product!

Wat is nieuw deze editie?

Innovatieve textiel- en kunststofproducten komen sowieso in aanmerking voor een plaatsje op de Innovation Wall. In de editie van 2024 verruimen we de scope met innovatieve oplossingen voor verpakkingen en houtproducten.

Er komt veel nieuwe regelgeving aan met een belangrijke impact op het vlak van productontwerp, op de materiaalkeuze, of op de toepassingsmogelijkheden van verpakkingen en houtproducten. Bedrijven die hierrond pro-actief innoveren en inzetten op circulariteit, kunnen hun product straks ook tonen op de Innovation Wall 2024.

Jouw product op de Innovation Wall?

Bij de invulling van de Innovation Wall maken we een selectie op basis van de innovatieve meerwaarde en de circulaire visie bij de ontwikkeling van het product. We houden ook rekening met de mogelijkheden om het innovatieve product en de bijhorende grondstoffen te presenteren. We werken samen met een creative designer voor de finale voorstelling van de Innovation Wall 2024.

Heb je als bedrijf interesse om een innovatief en circulair product te tonen op de Innovation Wall, vul dan onderstaand webformulier in. Of vul deze template in en bezorg hem via mail aan stefaan.verhamme@pomwvl.be.

Heb je vragen of wens je bijkomende informatie, neem contact op met Stefaan Verhamme, cluster manager Nieuwe Materialen, stefaan.verhamme@pomwvl.be.

Inschrijvingsformulier

Bedrijfsgegevens
Adres
Omschrijving van het product

Omschrijf de innovatieve meerwaarde van het product voor het bedrijf en voor de markt

Omschrijf de circulaire visie bij dit product (vb. circulaire materialen, duurzaam productontwerp, efficiënte productieprocessen, circulaire business modellen)

Laad hier één of meerdere foto's op van het product.

Voorstelling Innovation Wall

Welke titel geef je je product?

Wat moeten bezoekers weten over jouw product?

Wat zou je precies tonen? En welke afmetingen heeft het?

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gedeeld worden met de partners voor de verwerking van deze oproep.  *
Ik ga akkoord met de privacyverklaring van POM West-Vlaanderen (www.pomwvl.be/privacy). *

Met steun van

Dit is een organisatie binnen de projecten Living Lab Circulaire Houtcluster GrenslandPOSteK, R3PACK en DisT2Tex.

VLAIO 2021-2027EFRO Vlaanderen 2021-2027Provincie West-Vlaanderen

Ik heb een vraag