• Home
  • Nieuws
  • Community en innovatie, pijlers voor een sterke Digital Health regio

Com­mu­ni­ty en inno­vatie, pijlers voor een sterke Dig­i­tal Health regio

  • Innoveren
  • Digital Health
22/03/2024

Donderdag 21 maart verzamelden we projectpartners, kennisinstellingen en zorgorganisaties voor de aftrap van het project 'Upscaling Digital Health Tech Labs for Accelerating Innovations'. Keynote Dado Van Peteghem reikte enthousiast en inspirerend de sleutels aan voor de uitbouw van onze cluster Digital Health. Tijd en vertrouwen zijn de bouwstenen voor een sterke community. Die op haar beurt dan weer duurzame en authentieke partnerschappen voortbrengt. Kortom, een win-win voor bedrijven en zorgorganisaties om antwoord te bieden op de complexe maatschappelijke uitdagingen.

De impact die de exponentiele groei van technologie op de gezondheidszorg heeft, speelt ook een rol voor bedrijven om concurrentieel en relevant te blijven. Waarbij hij benadrukte dat deze tegelijk ook veel kansen biedt als hefboom voor een betere productiviteit, vb. via AI. 

“Humans will not be replaced by AI. Humans will be replaced by other humans using AI.”

Dado Van Peteghem, auteur en ondernemer

Inge Taillieu, cluster manager cluster Digital Health bouwde hierop voort met de dubbele ambitie van het project ‘Upscaling Health Tech labs for Accelerating Innovations’, namelijk:

  • inzetten op de verdere uitbouw van de Digital Health community en
  • de uitbreiding van de labs en infrastructuur van Howest, VIVES en KU Leuven campus Brugge.

Aanvullend namen de 3 kennisinstellingen het woord om de aanwezigen wegwijs te maken in hun aanbod voor bedrijven en zorgorganisaties. Waarbij opnieuw de ambities van alle betrokken projectpartners in de verf werd gezet.

Het panelgesprek onderstreepte het belang van vertrouwen tussen de partners om efficiënt en effectief samen te werken. En daarbij het belang van de kleine successen om het doel te bereiken niet uit het oog te verliezen.

Jean de Bethune, voorzitter POM West-Vlaanderen bevestigde afsluitend de ambitie om in de regio Brugge een sterke digitale Health cluster uit te bouwen.

Evaluatieformulier

Hoe heb je het event 'Digital Health: creating the future together' ervaren?
Hoe beoordeel je:

Laat hier je e-mailadres achter indien je wil dat we je contacteren.

Projectpartners

KU LeuvenHowestVIVESIn4Care

Met steun van

Dit event werd georganiseerd binnen het project 'Upscaling Digital Health Labs for Accelerating Innovations'. Het project vormt een onderdeel van de GTI West-Vlaanderen en krijgt steun van EFRO-Vlaanderen, Fonds voor Innoveren en Ondernemen en Provincie West-Vlaanderen.

VLAIO 2021-2027EFRO Vlaanderen 2021-2027Provincie West-Vlaanderen

Ik heb een vraag