West­Wi­js wakkert de leer­goest­ing aan in de Westhoek

Meer informatie

    19/12/2023

    Met een ludieke actie - een Wall of Fame en een vleugje Hollywood - plaatsten we zaterdag op de Grote Markt van Diksmuide de WestWijzers, onze ambassadeurs voor levenslang leren in de Westhoek, in de kijker. Tegelijkertijd lieten we de bezoekers kennismaken met de opleidingspartners in de regio en de vele voordelen van levenslang leren.

    WestWijs

    In de hele Westhoek staat volwasseneneducatie onder druk. De deelname aan levenslang leren is beperkt en het opleidingsaanbod daalt. In een tijdperk waarin (bij)leren cruciaal is om zowel professioneel als maatschappelijk relevant te blijven, staat de Westhoek voor een uitdaging en dringen oplossingen zich op.

    Met het project WestWijs bundelen 15 partners in en buiten de Westhoek daarom hun krachten om de leergoesting aan te wakkeren in de Westhoek en levenslang leren te stimuleren.

    Leertrajecten op maat

    De voorbije maanden hebben we geluisterd naar de noden van een twintigtal werkgevers, maar ook van kwetsbare doelgroepen en verenigingen in de regio. Samen met onze partners gaan we aan de slag om concrete acties op te zetten. Verenigingen kunnen bijvoorbeeld van elkaar leren en samenwerken, en tegelijkertijd streven we ernaar dat ze hun organisatie kunnen verbeteren als een effectieve leeromgeving. Daarnaast creëerden we ook kansen voor kwetsbare mensen om stapsgewijs naar werk toe te groeien met leertrajecten op maat.

    De projectpartners en WestWijzers van project WestWijs in bijzijn van burgemeester Lies Laridon en schepenen verzamelden op de markt van Diksmuide.
    De projectpartners en WestWijzers van project WestWijs in bijzijn van burgemeester Lies Laridon en schepenen verzamelden op de markt van Diksmuide.

    Ik heb een vraag