• Home
  • Nieuws
  • Voedingssector zoekt werknemers via escape game Food Factory

Voed­ings­sec­tor zoekt werkne­mers via escape game Food Factory

Meer informatie

  • Talent
  • Innoveren
  • Ons educatief aanbod
27/10/2021

Meer dan een kwart van alle openstaande West-Vlaamse vacatures bevinden zich in de voedingssector. Om 17- en 18-jarigen warm te maken voor een job in de voedingsindustrie lanceren we de escape game Food Factory in Roeselare. Dit spel geeft leerlingenop een speelse manier voeling met beroepen of studies die in de lijn van hun talenten liggen.

Nijpend personeelstekort

Heel wat voedingsbedrijven hebben het moeilijk om hun vacatures in te vullen. Ondanks de creatieve inspanningen van heel wat bedrijven: Agristo zoekt 100 potatoholics, Poco Loco speurt naar guaca bij de mole, Maselis biedt graandioze jobs en bij Milcobel bouw je zelfs aan je eigen melkweg. Bedrijven stellen ook vast dat de kloof tussen de gevraagde competenties en de vaardigheden van beschikbare arbeidskrachten groter wordt. Opleiding speelt toekomstgericht een belangrijke rol in het rekruteren. Deze escape game speelt hier perfect op in. We brainstormden samen met Milcobel over de specifieke noden vanuit de sector. Aangevuld met de input van leerkrachten en een Vlaamse pedagogische begeleidingsdienst bouwde de professionele spelbouwer #ANT escape rooms deze educatieve escape game uit.

Spelconcept escape game

In een 200m² exploratieruimte lossen teams van vijf personen allerhande puzzels en tests op. Door gebruik te maken van hun skills op vlak van techniek, computationeel denken en wetenschap kunnen ze de code kraken. Samenwerken is de sleutel tot succes. De leerkracht observeert de spelsessie en linkt nadien met de leerlingen de spelonderdelen en -ervaringen aan de beroepsprofielen en werkcompetenties. Milcobel leverde niet enkel inhoudelijke input voor de game maar ook de hardware. Een gebruikte transportband, nood- en drukknoppen, hendels, fluorescerende strips … kregen een tweede leven in de Food Factory.

Speeldag voor leerkrachten

Leerkrachten kunnen de escape game Food Factory in primeur samen met collega’s testen en spelen op de Klasbakkendag. Die vormingsdag voor leerkrachten over het provinciaal educatief aanbod vindt plaats op 10 november in het Huis van de Voeding in Roeselare. Meer informatie over de game is online beschikbaar via www.joblabo.be/foodfactory.

Ik heb een vraag