Nieuwe rap­porten over de detailhandel

  • Informatie
  • De West-Vlaamse detailhandel in 2023
  • Detailhandel
13/06/2023

Nieuwe cijfers over de detailhandel in West-Vlaamse gemeentes

Op 12 juni werd de geactualiseerde versie van het Rapport Detailhandel gepubliceerd op provincies.incijfers.be. Onze dienst Data, Studie & Advies gaf input voor deze nieuwe editie, samen met de vijf Vlaamse Provincies.

Het handelsaanbod per gemeente

Het rapport detailhandel brengt gegevens samen over het handelsaanbod in iedere gemeente. Het gaat dieper in op detailhandel (met een apart hoofdstuk over supermarkten), horeca en leegstand.

Het rapport bevat niet alleen gegevens op gemeenteniveau, maar ook op lagere ruimtelijke niveaus, zoals de kernwinkelgebieden die door de gemeenten worden afgebakend.

Nieuwe gegevens in editie 2023

Het rapport bevat dit jaar een aantal nieuwe gegevens.

  • Zo wordt de oppervlakte van horecapanden voortaan meegenomen.
  • Verder wordt de laatste invulling van leegstaande handelspanden toegevoegd: was het voorheen een winkel, een horecazaak, een pand voor consumentgerichte diensten (kapper, bank…) of gaat het om een nieuw handelspand?
  • Tot slot verkent het rapport voor het eerst de e-commerce.

Je kan deze geactualiseerde en nieuwe gegevens raadplegen in de databank, waar je zelf tabellen, grafieken en kaarten kan opvragen. Een overzicht van de belangrijkste gegevens kan je vinden op het vernieuwde dashboard.

Benieuwd hoe het gesteld is met de detailhandel in jouw regio?
Raadpleeg de meest recente gegevens van jouw gemeente

Ik heb een vraag