• Home
  • Nieuws
  • Innovatietraject voor efficiëntie bij huisartsenpraktijken

Inno­vati­etra­ject voor effi­ciën­tie bij huisartsenpraktijken

  • Innoveren
  • Digital Health
27/03/2024

Co-Medic streeft via een geavanceerd taalmodel naar meer efficiëntie en effectiviteit van huisartsenpraktijken. Het taalmodel, gericht op ondersteuning van populatiemanagement, structureert elektronische medische dossiers volgens internationale SNOMED-CT-standaarden en geeft ze weer via een gebruiksvriendelijk dashboard. Huisartsen krijgen zo makkelijk en uitgebreid inzicht in alle beschikbare data van het medisch dossier. Dit maakt het identificeren van risicopatiënten of het inzetten op preventieve zorgacties eenvoudiger.

Het project mikt op huisartsenpraktijken in Vlaanderen en Nederland die in groepsverband werken. Zij staan steeds meer onder druk door demografische veranderingen (vergrijzing) en de toename van chronische aandoeningen.

De komende 15 maanden test Co-Medic dit taalmodel uit bij huisartsen uit de grensregio. In Vlaanderen gebeurt dat in samenwerking met Health-e-Novation, de zorgproeftuin waar we samen met Eerstelijnszone Brugge de ondersteuning bieden. In Nederland werkt het bedrijf samen met het Care Innovation Center rond marktverkenning en de eerste introductie aan huisartsen. 

Ontwikkel jij momenteel een innovatief product gericht op de ruime zorg- en welzijnssector? 

Dien je innovatievoorstel voor WAVE II aan voor 23 april en demonstreer, test of evalueer je innovatie of laat je project subsidiëren.

Lees er hier alles over

Met steun van

Dit innovatietraject krijgt steun via het Interreg Vlaanderen-Nederland project CrossCare 2.0 met cofinanciering vanuit Provincie West-Vlaanderen.

Interreg Vlaanderen-NederlandProvincie West-Vlaanderen

Ik heb een vraag