• Home
  • Nieuws
  • Food professionals proeven van lokale delicatessen in Ghelamco Arena

Food pro­fes­sion­als proeven van lokale del­i­catessen in Ghe­lam­co Arena

Meer informatie

  • Innoveren
  • Ondernemerschap
  • Voeding
  • Lokaal ondernemen
21/06/2022

De B2B-Smaakmarkt, een vakbeurs met lokale delicatessen, vond maandag 20 juni plaats in de Ghelamco Arena in Gent. Meer dan 70 Oost- en West-Vlaamse ambachtslui toonden er het lekkerste uit de streek aan zo'n 300 food professionals. Chef-koks, eigenaars van een horeca- of retailzaak en distributeurs proefden gretig van de boeiende verhalen en hoogstaande lekkernijen.

Passende aftrap

Onze directeur Lieven Tack en gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen en voorzitter van EROV Leentje Grillaert openden de vakbeurs op een passende manier. Aangezien de B2B-Smaakmarkt plaatsvond in het voetbalstadium van KAA Gent gaven ze letterlijk de aftrap. Wat bleek? De mooiste goals worden gemaakt door efficiënt samenspel. De B2B-Smaakmarkt is dan ook het resultaat van een hechte samenwerking tussen POM West-Vlaanderen, Inagro, EROV en enkele strategische partners. Op die manier creëren we samen een sterk netwerk tussen onze voedingsbedrijven en brengen we zoveel mogelijk schakels in de voedingsketen met elkaar in contact.

Lokale delicatessen

De 300 food professionals ontdekten op de vakbeurs Oost- en West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. Bij elk van de 72 exposanten vonden ze een uniek en kleurrijk product en verhaal. De gezamenlijke noemer? Passie. 'No sweat, no glory', de leuze van onze voetbalkampioen is deze vaklui niet vreemd. Dat resulteert in verrassende producten. Zoals de eerste West-Vlaamse whisky van de Brugse Whisky Company, hippe oud bruine bieren van 't Verzet en krakende goudgele chips van Waltson. Ook lekkere klassiekers kregen de nodige aandacht: een kopje Grootmoeders Koffie, kazen van Baliehof of eetbare bloemen van De Kruiderie scoorden bij de professionele bezoekers.

Lieven Tack, algemeen directeur van POM West-Vlaanderen, gaf samen met Leentje Grillaert, gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen, de aftrap
Lieven Tack, algemeen directeur van POM West-Vlaanderen, gaf samen met Leentje Grillaert, gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen, de aftrap

Ik heb een vraag