• Home
  • Nieuws
  • Voor het derde jaar op rij begeleiden we bedrijven naar modal shift

Voor het derde jaar op rij begelei­den we bedri­jven naar modal shift

  • Ruimte
  • Innoveren
  • Multimodale platformen
  • Duurzaam transport
17/02/2023

Sinds 2020 brengen we samen met Multimodaal.Vlaanderen alternatieve modi voor goederentransport bij onze West-Vlaamse bedrijven in kaart. Voor het derde jaar op rij zetten we deze samenwerking verder. We reiken de hand uit naar bedrijven om hun logistieke stromen duurzamer te maken.

Een record aan businesscases in 2022

In 2022 bezochten we 63 bedrijven waar we 40 goederenstromen doorrekenden in een concrete businesscase. Zo'n businesscase analyseert de huidige goederenstromen van het bedrijf en brengt haalbare multimodale alternatieven in kaart.

12 West-Vlaamse bedrijven waaronder Depla Recycling en Mulder Natural Foods maakten de overstap van weg naar water of spoor. Dit is samen goed voor 742.275 vrachtwagenkilometers minder op Vlaamse wegen. Wat neerkomt op meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2021.

2023: never change a winning game

Ook in 2023 willen we bedrijven overtuigen om – aan een hogere versnelling - te schakelen van weg naar water of spoor. Dat blijkt nodig, want nieuwe duurzaamheidsverplichtingen komen er in sneltempo aan.

Via thematische workshops en gericht advies brengen we bedrijven samen en informeren we hen over de voordelen van een modal shift, zowel op financieel als ecologisch vlak.

Kies nu voor de modal shift

Treed in de voetsporen van Mulder Natural Foods, ontbijtgranenproducent in Beveren-Roeselare, die overtuigd is van een multimodale aanpak:

“Na het verkennende gesprek en de analyse door Multimodaal.Vlaanderen stel ik mezelf - en onze logistieke dienstverleners- bij elke goederenstroom de vraag of hier een multimodaal alternatief voor is.”

Céline Kindts, process improvement manager bij Mulder Natural Foods
Werk je in een West-Vlaams bedrijf en wil je goederenstromen gratis in kaart laten brengen?
Ontdek hier hoe wij jouw bedrijf op weg helpen.

In samenwerking met:

Multimodaal.Vlaanderen

Ik heb een vraag