Waterstofregio 2.0

Waterstofregio 2.0 bouwt verder op de resultaten van Waterstofregio 1.0 (2009-2013), waarin heel wat indrukwekkende en innovatieve projecten werden gerealiseerd: de aanleg van waterstoftankstations, de ontwikkeling van een tankstation, een vuilniswagen, autobus en sloepen op waterstof en de creatie van de grootste brandstofcel ter wereld.

Waterstofregio 2.0 is gericht op optimalisatie en demonstratie van de verschillende toepassingen uit het eerste project. Zowel realisaties op vlak van waterstofinfrastructuur als zero-emissie mobiliteitstoepassingen zullen worden uitgevoerd.

Het project wordt gecoördineerd door WaterstofNet en telt 9 bijkomende partnerorganisaties, waarbij POM West-Vlaanderen de kansen voor West-Vlaanderen nagaat. Alle info omtrent het project is beschikbaar via Waterstofnet

De overige partnerorganisaties zijn aan Vlaamse zijde Colruyt Group, ISVAG, POM Antwerpen en SPK vzw en aan Nederlandse zijde VDL, Pitpoint, Beukers Autoschade en Automotive NL.

Waterstofregio 2.0 kadert binnen het EU Interreg programma Vlaanderen-Nederland. Het project krijgt financiële steun van:

Waterstofregio 2.0 met de steun van Intereg, Pom, West-Vlaanderen, H2