Ctrl+Alt+Food+Shift

Meer informatie

  • Innoveren
  • Ruimte
  • Voeding
  • Wetenschapsparken
  • Testfaciliteiten
  • Bedrijfsruimte

Gedreven door duurzaamheid, gezondheid en economische realiteit staan veel voedingsbedrijven voor de uitdaging om de grondstoffen in hun voedingsproducten aan te passen. In dit project zetten we in op een gerichte en onderbouwde ondersteuning van bedrijven bij een geControleerde Shift naar Alternatieven binnen de voedingssector (Food). 

Concreet investeren we in veilige experimenteerruimte, labo- en pilootinfrastructuur, productieruimte en de uitbouw van een volwaardige community. Hierdoor zullen ook kmo's sneller alternatieve, duurzamere en voedzamere voedingsproducten op de markt kunnen brengen. Dankzij de community zal die voeding ook afgestemd zijn op de noden van de gebruikersgroep en samenleving.

Een stap over infrastructurele drempels

Voor impactvolle innovaties heb je state-of-the art labo- en pilootinfrastructuur nodig. Die voorziet het project bij de uitbreiding van:

  • Lipid Lab in Kortrijk: ingebed in de onderzoeksgroep Food & Lipids van KU Leuven Campus Kulak Kortrijk.
  • Food Innovation Park in Roeselare: wetenschapspark op initiatief van POM West-Vlaanderen waar voeding en gezondheid centraal staan en waar hogeschool VIVES de grootkeuken en inline microgolf (FR&D Hall) en labo's uitbaat.
    • + 500 m2 vloeroppervlakte FR&D Hall
    • + 800 m2 incubator voor starters met HACCP-conforme productieruimtes


Projectpartners

POM West-VlaanderenKU LeuvenVIVESFlanders'Food VLAIO

Met steun van

Het totale projectbudget bedraagt: €5.177.575,91, met steun van:

  • de Europese Unie: €2.071.030.35 (40%)
  • het Fonds voor innoveren en ondernemen: €936.829,6
  • de provincie West-Vlaanderen: €896.588,89
EFRO Vlaanderen 2021-2027VLAIO 2021-2027Provincie West-Vlaanderen

Ik heb een vraag