• Home
  • Nieuws
  • Transferium aan boord als concessiehouder van River Terminal Roeselare

Trans­feri­um aan boord als con­cessiehoud­er van Riv­er Ter­mi­nal Roeselare

Meer informatie

  • Ruimte
  • Multimodale platformen
30/05/2023

De opstart van River Terminal Roeselare zit in de laatste rechte lijn. Nog vóór de zomer is het gloednieuwe overslagcentrum langs het kanaal Roeselare-Leie operationeel. We stelden Transferium, als deel van de Multi Logistics Group (Hasco Invest), aan als concessiehouder om een succesvolle opstart van River Terminal Roeselare te garanderen.

Stimulans voor binnenvaart

In 2020 startten de werken voor de bouw van de rivierterminal , via onze logistieke dochtermaatschappij nv RTW. Twee jaar later werden de werken volledig afgerond en heeft nv RTW de concessie op de terminal. De fonkelnieuwe rivierterminal bestaat uit een kaaimuur van 230 meter waar schepen aanmeren, en een kaaiplateau als opslagruimte van 18.000m². Dit overslagcentrum zorgt voor een enorme boost in de regio Roeselare. Hiermee willen we samen met De Vlaamse Waterweg, WVI en stad Roeselare meer bedrijven overtuigen om over te schakelen op de binnenvaart voor het vervoer van goederen en grondstoffen. Met onze River Terminal bieden we een duurzaam transportalternatief aan bedrijven aan die geen eigen toegang tot de waterweg hebben.

Vliegende start

Om een uitbater voor de terminal aan te stellen, was een aanbestedingsprocedure sowieso noodzakelijk. Door een ongelukkige samenloop van externe omstandigheden, moesten we deze procedure noodgedwongen heropstarten. Daarom duurde het even om een exploitant te kunnen aan stellen.

Roeselaarse roots

De roots van Transferium bvba als op- en overslagbedrijf liggen in Roeselare. De voorbije 20 jaar kende het bedrijf een flinke groei en bouwde het aan een sterke reputatie als stevedore (laden en lossen van schepen) binnen de cement-, bouwstoffen- en grondindustrie. Transferium is momenteel ook actief op een terminal in de haven van Brussel en Gent.

Jean de Bethune overhandigt de sleutels van River Terminal Roeselare aan Nicola Samyn (Transferium). Johannes Lagasse (Multi Logistics Group) en Pieter Decloedt kijken goedkeurend toe.
Jean de Bethune overhandigt de sleutels van River Terminal Roeselare aan Nicola Samyn (Transferium). Johannes Lagasse (Multi Logistics Group) en Pieter Decloedt kijken goedkeurend toe.

Ik heb een vraag