Terug­b­lik Grens­land Circulair

Meer informatie

  • Innoveren
  • Ruimte
  • Nieuwe Materialen
  • Bedrijventerreinen van de toekomst
25/10/2023

Op donderdag 19 oktober kwamen heel wat geïnteresseerden naar Menen voor ‘Grensland Circulair: Verleg je circulaire grenzen’. Het programma ging van start met de voorstelling van de nieuwe parkmanager van Platform Grensland Menen-Wervik, Sigrid Willaert. Zij zal de nodige bedrijfscontacten leggen om het Platform te versterken. Voorzitter Jan Desmet gaf vervolgens een blik op de toekomstambities van het Platform.

Alan Dergent van WOOD.BE leidde het panelgesprek in met een voorstelling van het VLAIO-project Living Lab Circulaire Houtcluster Grensland. Door innovatieve samenwerking worden 4 houtbedrijven ondersteund om de kringlopen van houtresten te sluiten. Koen De Keyzer en Yves Lecluyse brachten hiervan getuigenis, en hoe ze in de praktijk werk maken van circulariteit bij Group De Keyzer en Woodstoxx.

Keynote Stefaan Cognie van TripleR inspireerde met een toelichting over hoe digitale identificatie van producten en materiaalstromen een boost kunnen betekenen voor de circulaire maakindustrie.

Kortom, een geslaagd inspiratie-event!

Bekijk hier de presentatie en enkele sfeerbeelden.

Dit event werd georganiseerd binnen het VLAIO-project Living Lab Circulaire Houtcluster Grensland.

Projectpartners

Wood.beDecospanGroup De KeyzerDesmetWoodstoxxPlatform Grensland Menen-Wervik

Met steun van

Dit project wordt ondersteund vanuit VLAIO. De totale subsidie bedraagt € 997. 417.

VLAIO

Ik heb een vraag