Nieuw­jaarsre­cep­tie: edi­tie 2023 in beeld

Meer informatie

    27/01/2023

    Op woensdag 25 januari hieven we in De Oude Melkerij in Hooglede het glas op de succesvolle realisaties en geslaagde samenwerkingen van 2022. Samen met een kleine 200 aanwezigen zoomden we in op onze verschillende regio's en belichtten we onze belangrijkste investeringen en verwezenlijkingen.

    Francesca Braet, Paul Gerard, Herman Derache en Alinka De Baene
    Francesca Braet, Paul Gerard, Herman Derache en Alinka De Baene

    Noord-West-Vlaanderen: ruimte om te ondernemen

    Francesca Braet, zaakvoerder van Flightwatch, luchttransportbedrijf gespecialiseerd in levende dieren, vertelde ons haar succesvol ondernemersverhaal. In 2017 startte ze Flightwacht op in de schoot van 't Werkpand Oostende, ondertussen sloegen ze hun vleugels uit en opereren ze vanuit de luchthaven van Oostende. Als voormalige ambassadeur van onze starterswerking is Francesca een mooi voorbeeld hoe wij jonge gepassioneerde ondernemers ondersteunen om hun dromen na te jagen.

    Midden-West-Vlaanderen: uitbouw duurzaam infrastructuurnetwerk

    Van de luchthaven van Oostende is het een kleine stap naar het thema van de volgende halte: logistiek. De voorbije jaren investeerden we fors in de uitbouw van een duurzaam multimodaal netwerk. Onze logistieke expert Paul Gerard concretiseerde de mooie cijfers van de stijgende containertrafiek die de uitgebreide River Terminal Wielsbeke kon voorleggen: vorig jaar waren er 20.000 vrachtwagens minder op de weg en verlaagden we de CO²-uitstoot met 3.420 ton. Ook de Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem kan terugblikken op een succesvol jaar: 8,2% meer vliegverkeer dan in 2021 en een stijging van 14,5% in vergelijking met de periode voor corona.

    Zuid-West-Vlaanderen: toegang tot innovatie en testinfrastructuur

    Managing director van Sirris, Herman Derache, legde uit waarom kennisverankering belangrijk is voor onze economie en haar bedrijven. De combinatie van expertise, knowhow en geschikte testinfrastructuur geeft bedrijven de mogelijkheid om proof of concepts te realiseren in een beperkt tijdsbestek zonder finale investeringsbeslissingen. De komst van Sirris naar West-Vlaanderen heeft hij zich nog geen moment beklaagd, integendeel. Binnenkort neemt Sirris samen met Agoria zijn intrek in House of Manufacturing om bedrijven nog meer te ondersteunen en tegelijk de industrie 4.0-community in wording internationaal te profileren.

    Westhoek: Levenslang leren: opleidingen op maat van het bedrijfsleven

    In een snel veranderende wereld is levenslang leren van cruciaal belang. Een oplossing om meer opleidingen te genereren en cursisten te motiveren is samenwerking, zo vertelde Alinka De Baene, netwerkmanager Onderwijs van VDAB. Samen bied je een meer flexibel opleidingsaanbod aan, deel je infrastructuur en zorg je voor een grotere instroom aan cursisten. VDAB is ook onze partner in het UPSKILL-verhaal. Hiermee investeren we over de hele provincie 8 miljoen euro in hoogtechnologisch opleidingsmateriaal om de skills voor de basisopleiding techniek en meer sectorspecifieke opleidingen bij te spijkeren.

    Ook in 2023 realiseren we samen met onze partners heel wat nieuwe projecten. Hoe doen we dat? Onze algemeen directeur Lieven vatte het mooi samen met drie werkwoorden in het achterhoofd: familiarise, fabricate en fantasise.

    algemeen directeur Lieven Tack
    algemeen directeur Lieven Tack

    Stand-upcomedian Bert Gabriëls zorgde voor een afsluitende glimlach, gevolgd door een uitgebreid netwerkmoment.

    Bert Gabriëls
    Bert Gabriëls

    Bekijk hieronder de volledige fotoreeks.

    Ik heb een vraag