• Home
  • Nieuws
  • West-Vlaamse Blue Energy cluster in de kijker tijdens missie naar Japan

West-Vlaamse Blue Ener­gy clus­ter in de kijk­er tij­dens missie naar Japan

  • Innoveren
  • Ondernemerschap
  • Blue Energy
  • Internationaal ondernemen
24/07/2023

Van 15 tot 22 april bracht een West-Vlaamse delegatie - onder de vlag van West Flanders Gateway to Europe - de vele troeven van de Blue Energy sector onder de aandacht tijdens een gerichte missie naar Japan.

België onderhoudt, als offshore windpionier met ambitieuze toekomstplannen, nauwe banden met Japan op het gebied van offshore energie. Deze bloeiende cluster is voor West-Vlaanderen, als enige provincie gelegen aan de Noordzee, zonder twijfel een speerpuntcluster. Met de opkomende offshore windmarkt in Japan en hun interesse in samenwerking met Belgische bedrijven, bood dit bezoek een uitstekende gelegenheid om investerings- en samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.

Samen met e-BO Enterprises, Ostend Science Park en Sirris bezocht POM West-Vlaanderen verschillende bedrijven waaruit het potentieel aan samenwerkingen in de toekomst duidelijk bleek. Tijdens het Invest Seminar 'Powering the Future' op 17 april presenteerden we, in samenwerking met Flanders Investment & Trade, de expertise, ervaringen en mogelijkheden in offshore wind in West-Vlaanderen. De vele bilaterale netwerkmomenten vormden de rode draad tijdens deze missie.

De betrokken partners hopen dat dit bezoek deuren opent naar verdere groei en uitwisseling van kennis en technologie tussen beide landen en bijdraagt tot het versterken van de positie van de West-Vlaamse Blue Energy cluster in Japan.

Meer weten?

Benieuwd hoe we je kunnen helpen met je investerings- of exportplannen?

Neem contact met het partnerschap van Gateway to Europe.

Ik heb een vraag