• Home
  • Nieuws
  • Terugblik virtuele eerstesteenlegging House of Manufacturing en Technicum

Terug­b­lik virtuele eerstes­teen­leg­ging House of Man­u­fac­tur­ing en Technicum

    22/03/2023

    Op woensdag 22 maart stelden we samen met PTI Kortrijk, Agoria en Sirris in virtual reality House of Manufacturing en Technicum voor. 85 prominenten waren aanwezig en benieuwd naar de nieuwbouw in Kortrijk. Na een korte toelichting van elke partner kregen de aanwezigen via tablets, hololenzen en eventueel hun eigen Android device een virtuele sneakpreview van het gebouw. Ook de VR-toepassing voor textielveredeling, ontwikkeld binnen het Upskill-project, werd uitgetest.

    Neem zelf een kijkje via de XR Tour van HITLAB van Howest, ontwikkeld met steun van de partners:

    Expertisecentrum voor innovatie in de maakindustrie

    De opening van House of Manufacturing is voorzien voor april 2024. Het wordt een ontmoetingsplek waar bedrijven terecht kunnen voor inspiratie, ondersteuning, advies, netwerking en ontwikkeling van talent op maat van hun industrie 4.0-uitdaging. De site bundelt ons aanbod van opleidings- en onderzoeksinfrastructuur en netwerk- en vergaderfaciliteiten voor ondernemingen, kennisinstellingen en opleidingspartners. House of Manufacturing kan op die manier uitgroeien tot een open expertisecentrum voor innovatie in de maakindustrie.

    Agoria en Sirris kozen bewust voor de locatie om hun dienstverlening aan West- en Oost-Vlaamse bedrijven verder uit te bouwen. Agoria plant van hieruit samen met de partnerorganisaties initiatieven te lanceren die de maakindustrie in hun transities ondersteunt. Sirris helpt er bedrijven voort met de nieuwste technologieën rond slimme assemblage vanuit het experience center voor digital manufacturing.

    Onderwijs en opleiding

    Het aanpalende Technicum biedt plaats aan 600 leerlingen uit het technisch en beroepssecundair onderwijs om hen voor te bereiden op een job in de maakindustrie. Het gebouw zal beschikken over ateliers uitgerust met de allernieuwste technieken en uitrusting, ook mede dankzij het Europese programma Upskill. De eerste lessen in Technicum gaan van start in het schooljaar 2023-2024.

    Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van het lanceringsevent, dankzij het Upskill-project:

    Partners

    POM West-VlaanderenPTIAgoriaSirris

    Met steun van

    het EFRO Upskill-project:

    Agentschap Innoveren + EFRO VlaanderenProvincie West-Vlaanderen

    Ik heb een vraag