• Home
  • Nieuws
  • Brugge bruist: feestelijke opening van Ondernemerscentrum Brugge

Brugge bruist: feestelijke open­ing van Onderne­mer­scen­trum Brugge

Meer informatie

  • Ondernemerschap
28/09/2023

Op donderdag 21 september opende het vernieuwde Ondernemerscentrum Brugge zijn deuren. Het voormalige Tolhuis dat sinds 2017 dienst doet als ondernemerscentrum, onderging de afgelopen jaren een ingrijpende transformatie tot een volwaardig ondernemerscentrum. Tijdens de opening klonken de 60 enthousiaste aanwezigen op de geslaagde renovatie en de stralende toekomst van Ondernemerscentrum Brugge.

De herinrichting van het historische Tolhuis was een ambitieus project dat meerdere jaren in beslag nam. Lieven Tack, algemeen directeur van de POM, belichtte de verschillende fases waarin het ondernemerscentrum werd opgebouwd. Het complexe gebouw bestond uit tal van afgesloten ruimtes, vertrekken volgestouwd met boekenrekken en heel wat kronkelende gangen op meerdere verdiepingen. Dankzij de geslaagde renovatie bliezen we deze historische locatie nieuw leven in.

Gerichte aanpassingen

Het vernieuwde Ondernemerscentrum Brugge biedt nu diverse faciliteiten, waaronder een stijlvolle seminarieruimte op de zolderverdieping en vijf kantoren voor startende ondernemers op de eerste verdieping. Daarnaast zijn er zes flexplekken en verschillende coworkingplaatsen beschikbaar. Op de begane grond is een open ontvangstruimte gecreëerd, die gebruikt kan worden voor tentoonstellingen en netwerkrecepties.

Vlnr: Jean de Bethune (POM West-Vlaanderen), Minou Esquenet (stad Brugge), Pablo Annys (stad Brugge), Lieven Tack (POM West-Vlaanderen), Nancy Moyaert (POM West-Vlaanderen) en Alain Cnudde (OC West)
Vlnr: Jean de Bethune (POM West-Vlaanderen), Minou Esquenet (stad Brugge), Pablo Annys (stad Brugge), Lieven Tack (POM West-Vlaanderen), Nancy Moyaert (POM West-Vlaanderen) en Alain Cnudde (OC West)

Internationaal knooppunt voor studenten

Schepen Pablo Annys wierp tijdens de opening een licht op het bruisende ondernemersklimaat in de stad Brugge en Jean de Bethune, voorzitter van de POM en OC West, gaf ons een glimp van de veelbelovende toekomst van Ondernemerscentrum Brugge. Een toekomst waarbij de site op het Jan van Eyckplein een trefpunt wordt voor lokale en internationale studenten en young professionals. De komst van Europa Direct West-Vlaanderen vanaf 1 januari 2024 in Ondernemerscentrum Brugge is een eerste stap in die richting.

Na de officiële plechtigheden namen we alle aanwezigen mee voor een rondleiding in het gebouw. De collega’s gaven toelichting bij de verschillende zalen en kantoren, terwijl de gidsen van Legendtours op elk verdiep de boeiende geschiedenis van het Tolhuis tot leven brachten. De aanwezigen praten na en genoten van een heerlijke receptie in de vernieuwde ontvangstruimte.

Ondernemerscentrum Brugge kijkt uit naar een beloftevolle toekomst als centrum voor ondernemerschap en internationalisering in deze prachtige historische stad.

Wil je ondernemen in Brugge en staat een professionele werkplek voor je startende bedrijf op het verlanglijstje? Of ben je al langer actief en zoek je een vergaderzaal of eventlocatie? Neem dan zeker een kijkje op twerkpand.be.

Bekijk hieronder de volledige fotoreeks.

Ik heb een vraag