Terug­b­lik Bel­gian Off­shore Days 2024

Meer informatie

  • Innoveren
  • Ruimte
  • Blue Energy
  • Testfaciliteiten
  • Trainingfaciliteiten
04/04/2024

Vorige week woensdag 27 en donderdag 28 maart waren we aanwezig op Belgian Offshore Days in Oostende. De jaarlijkse tweedaagse is hét moment waarop professionals uit de offshore hernieuwbare energiesector samenkomen om hun netwerk uit te breiden, kennis op te doen en mee te zijn met de trends. Door de opschaling van offshore wind wereldwijd – met in België de te ontwikkelen Prinses Elisabeth-zone – konden de Belgian Offshore Days dit jaar op extra veel bezoekers rekenen, maar liefst een derde meer!

Belgian Offshore Cluster reikte er ook dit jaar de ‘Offshore Oscars’ uit. Blauwe Cluster, Elia, Sarens, Aertssen, OWI-lab en Vestas vielen in de prijzen. Proficiat aan de winnaars en aan de organisatoren voor een fantastisch event!

Naast onze aanwezigheid als sponsor, waren we verheugd heel wat bezoekers op de stand te mogen ontvangen. Onze test- en trainingsfaciliteiten (The Reef, Blue Accelerator, Drone Dock) en plannen inzake ontmanteling van windturbines (OWiDEx, Ready4Decom) konden op veel interesse rekenen.

Donderdag 28 maart organiseerde collega Laure Martroye de workshop 'Skills and Workforce for the Offshore Renewable Energy Industry' waarbij vooral de thematiek 'Operations & maintenance' op veel belangstelling kon rekenen. Deze workshop was een organisatie binnen het Erasmus + -project T-shore en in samenwerking met WindEurope en het Offshore4Sure-project. 

Met steun van

Deelname aan Belgian Offshore Days was een organisatie met steun vanuit de projecten T-shore, Offshore For Sure, Test@Sea, OWiDEx, Ready4Decom en Vertiports: het Energietranstiefonds, Europa (Next Generation EU), het Nationaal Herstel- en Veerkrachtplan, GTI West-Vlaanderen, EFRO Vlaanderen, Fonds voor Innoveren en Ondernemen en Provincie West-Vlaanderen.

T-ShoreOffshore For SureVLAIO 2021-2027EFRO Vlaanderen 2021-2027Provincie West-VlaanderenFOD Economie

Ik heb een vraag