15 jaar sterk: t Werk­pand Oostende

Meer informatie

  • Ruimte
  • Bedrijfsruimte
04/12/2023

Op donderdag 30 november klonken we op de site in de Kuipweg. Bedrijvencentrum Oostende maakt sinds 2018 deel uit van de startersinfrastructuur van de POM en werd toen omgedoopt tot 't Werkpand Oostende. We haalden herinneringen op en keken met trots terug op de voorbije 15 jaar.

Directeur van POM West-Vlaanderen, Lieven Tack, opende de avond met een terugblik op de rijke geschiedenis van het bedrijvencentrum. 35 jaar geleden startte Bedrijvencentrum Oostende op een andere locatie om na 20 jaar een nieuw modern centrum uit de grond te stampen in de Kuipweg. Het aanbod van 10 kantoren en 10 ateliers, variërend in grootte, biedt start-ups de ideale ruimte om te groeien. Pascale Heinderson, sinds 2008 het aanspreekpunt, zorgt met toewijding voor een vlotte werking van de site. In 2018 sloot de site in Oostende zich aan bij 't Werkpand. Dit markeerde ook de naamswijziging van Bedrijvencentrum Oostende naar 't Werkpand Oostende.

Burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, prees tijdens zijn speech het ondernemerschap in Oostende. “Het ondernemerschap floreert in Oostende. Dat merk je aan de nieuwe zaken die worden geopend, de nieuwe gebouwen die worden gezet en de grote ondernemersplannen die worden gesmeed.” vertelt de burgemeester trots. Tot slot dankte hij de POM voor onze bijdrage aan de Oostendse ondernemersgemeenschap.

vlnr: Silke Beirens (stad Oostende), Lieven Tack (POM West-Vlaanderen), Kurt Claeys (stad Oostende), Maarten Vandenberghe (VDB Airtechnics), Arne Vandenberghe (De Lift), Pascale Heinderson (POM West-Vlaanderen), Bart Tommelein (stad Oostende) en Nancy Moyaert (POM West-Vlaanderen)
vlnr: Silke Beirens (stad Oostende), Lieven Tack (POM West-Vlaanderen), Kurt Claeys (stad Oostende), Maarten Vandenberghe (VDB Airtechnics), Arne Vandenberghe (De Lift), Pascale Heinderson (POM West-Vlaanderen), Bart Tommelein (stad Oostende) en Nancy Moyaert (POM West-Vlaanderen)

Vervolgens namen Arne Vandenberghe en Maarten Vandenberghe, zaakvoerders van De Lift en VDB Airtechnics, het woord. Arne startte in 2016 in ’t Werkpand Oostende en kende sindsdien een grote groei. Zeven jaar later telt het bedrijf dat van liften repareren zijn core business maakte, meer dan 2.000 klanten en 30 medewerkers. Ook Maarten kende met zijn bedrijf VDB Airtechnics groei in ’t Werkpand Oostende. Inmiddels verhuisde Maarten zijn bedrijf naar een eigen locatie in Zedelgem. Vanuit de nieuwe uitvalsbasis voorzien ze gebouwen van de beste ventilatiesystemen. Beiden bedankten onthaalmedewerker Pascale met een welverdiend applaus. Het warme onthaal en de extra ondersteuning zijn voor hen de grootste voordelen van ’t Werkpand Oostende.

Tijdens de feestelijke netwerkreceptie klonken we op het 15-jarig bestaan en haalden we fijne herinneringen op. We kijken uit naar de komende 15!

Ben je een startende ondernemer en heb je net als Arne en Maarten nood aan een plek waar je je volledig kan focussen op de professionele uitbouw van je zaak?
Contacteer ons
voor meer informatie. Of spring eens binnen in ’t Werkpand Oostende in de Kuipweg 13.

Ik heb een vraag