• Home
  • Agenda
  • Expert talk: Complexe materiaalstromen in de waardeketen

Expert talk: Com­plexe mate­ri­aal­stromen in de waardeketen

Meer informatie

  • Inspiratie

Kom op donderdag 28 maart naar onze Expert Talk: complexe materiaalstromen in de waardeketen tijdens de beurs Design to Manufacturing (D2M) in Kortrijk Xpo. Ontdek innovatieve oplossingen voor hoogwaardig recycleren en in de waardeketen houden van complexe multimateriaalproducten in de textiel- en kunststofsector.

Samen met de kennisinstellingen gaan we binnen drie nieuwe innovatieprojecten (POSteK, R3PACK en DisT2Tex) deze uitdaging aan voor multimateriaal kunststof- en textielproducten en niet-huishoudelijke verpakkingen. De focus ligt op slim ontmantelen, identificatie en scheiding van storende componenten, geavanceerde wasprocessen, recyclage via thermomechanische en/of chemische routes, en ecodesign van nieuwe producten.

Sta je als bedrijf voor een gelijkaardige uitdaging? Sluit dan zeker aan op deze Expert Talk en verken de mogelijkheden van onze projecten voor jou.

Programma

14.45u.Onthaal
15.00u.

Spectaculair Circulair | Stefaan Verhamme, POM West-Vlaanderen
Bouw mee aan de duurzame toekomst van de textiel- en kunststofverwerkende industrie in West-Vlaanderen. Door slimme krachtenbundeling en kennisdeling tussen bedrijven en experten komen we tot resultaten die Spectaculair Circulair zijn. We ondersteunen bedrijven in de regio in deze transitie, waarbij duurzaamheid en circulariteit essentieel zijn.

Complexe kunststofstromen | Frederik Desplentere, KU Leuven, promotor POSteK
In het POSTEK-project worden methodes onderzocht om multimateriaal kunststofproducten hoogwaardiger te kunnen recycleren door ze beter te ontwerpen, ontmantelen en/of chemisch te recycleren.
Niet-huishoudelijke verpakkingen | Katrijn Sabbe, Howest, promotor R3PACK
Het R3PACK-project zal oplossingen demonstreren betreft design, materiaalkeuze, hergebruik en recyclagetechnieken van niet-huishoudelijke verpakkingen.
Complexe textielstromen | Isabel De Schrijver, Centexbel, promotor DisT2Tex
Het DisT2Tex-project wil via slim ontmantelen, gecombineerd met diverse recyclageroutes, het percentage hoogwaardig gerecycleerd textielafval verhogen voor complexe textielstromen.
15.40u.Netwerkdrink
Leg contact, wissel ideeën uit en verken potentiële samenwerkingsmogelijkheden.

Praktisch

Schrijf in voor onze Expert Talk: complexe materiaalstromen in de waardeketen.
Registreer hier gratis je bezoek aan D2M en onze Expert Talk met code DTM306.

Projectpartners

CentexbelKU LeuvenUGentHowestVIVES

Met steun van

Dit kick off-event wordt georganiseerd binnen de projecten POSteK, R3PACK en DisT2Tex. De projecten ontvangen steun van EFRO, Fonds voor Innovatie en Ontwikkeling en Provincie West-Vlaanderen.

VLAIO 2021-2027EFRO Vlaanderen 2021-2027Provincie West-Vlaanderen

Ik heb een vraag