Webinar: Hoe zet u knowhow om in concrete innovatie voor uw bedrijf?

Innoveren, innoveren, innoveren. Hoe begint u daar nu aan? En hoe past u innovatie toe in uw export- en/of internationaliseringsstrategie? Schrijf u nu in voor de webinar op vrijdag 23 april en ontdek hoe kennisinstellingen u kunnen helpen om uw product, productieproces en logistieke keten te verstevigen. Laat u inspireren door concrete voorbeeldcases over onder meer AR/VR of blockchain.

Programma: Cases en aansluitend Q&A

1Geven van instructies op afstand
De kloof tussen competenties bij de jobs op de arbeidsmarkt en competenties aanwezig bij werkenden en werkzoekenden wordt hoe langer hoe groter. Ontdek hoe training en begeleiding met VR en AR de leercurve bij werknemers sterk bevorderen en de voordelen ervan voor uw bedrijf.
J. Demanet, Manager 
HIIT Lab, Howest 
2Houdbaarheid van producten verlengen
De houdbaarheid van een product wordt bepaald door heel wat verschillende factoren. Ontdek hoe Universiteit Gent bedrijven helpt bij het maken van een analyse om de houdbaarheidsverlenging van een bepaald product onderbouwd te realiseren.
F. Devlieghere, directeur onderzoekseenheid 
Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering, Universiteit Gent
3Blockchain in logistiek 
Wist u dat de toepassing van blockchain heel wat teweeg kan brengen in uw logistieke keten vb. op het vlak van transparantie, traceerbaarheid en storytelling? We nemen twee cases (korte en lange keten) onder de loep die de duidelijke impact en rol van blockhain perfect illustreren.
K. Callewaert, onderzoekscoördinator Toegepaste Informatica, Howest
4Kenniswijzer wijst u naar de juiste kennis 
Uw bedrijf worstelt met de ontwikkeling van een nieuw product? U heeft een technisch probleem met uw productieproces? U wilt verdere digitale stappen ondernemen, maar weet niet waar te beginnen? Een panel aan experten gaat met uw vraag aan de slag! 
C. Destoop, directeur, 
TUA West

Praktisch

  • Voor wie? West-Vlaamse ondernemers 
  • Wanneer? vrijdag 23 april van 9.30u - 10.45u
  • Deelname is gratis, registratie is verplicht via onderstaand formulier.


WEST FLANDERS, GATEWAY TO EUROPE 

De webinar is een initiatief van POM West-Vlaanderen, Voka West-Vlaanderen, Flanders Investment and Trade, UNIZO West-Vlaanderen en TUA West (i.k.v. het project CONQUER). Onder de noemer 'West Flanders, gateway to Europe’ slaan we de handen in elkaar om West-Vlaamse ondernemers (verder) klaar te stomen voor een internationale toekomst, ook na de Brexit.

 

Inschrijvingsformulier:

Door in te schrijven verklaart u zich ervan bewust te zijn dat dit een interactieve webinar is en gaat u bijgevolg akkoord dat uw deelname en daaruit voortvloeiende feedback, vragen of input voor andere deelnemers en sprekers openbaar is.