Lancering 'geschenken met een knipoog'

In Houthulst op 1 april lanceerden 25 West-Vlaamse organisaties uit de zorgsector en sociale economie de gezamenlijke naam “Geschenken met een knipoog”. Hiervoor bundelen de deelnemende organisaties hun krachten om gezamenlijk naar buiten te treden met unieke, autenthieke geschenken met een achterliggend, uniek, verborgen verhaal.  Alle geschenken met een knipoog werden stuk voor stuk gemaakt door mensen met een bepaalde kwetsbaarheid of ondersteuningsnood. 

Het netwerk van deze 25 organisaties werkt al twee jaar intensief samen door onder meer ervaringsuitwisseling en kennisdeling. Nu lanceren ze gezamenlijk de nieuwe, overkoepelende naam en een bijhorende website waar alle organisaties, winkels en verkooppunten vermeld worden. Het aanbod geschenken is heel divers en gaat van voeding en drank tot decoratiespulletjes, ze kunnen zowel als cadeau als relatiegeschenk gebruikt worden.

POM West-Vlaanderen zet zijn schouders onder dit initiatief door het overkoepelende netwerk concrete vorm te geven en te focussen op professionalisering en ervaringsuitwisseling. Al 25 organisaties hebben de samenwerkingsovereenkomst ondertekend maar het is de bedoeling dat het netwerk nog verder uitbreidt. POM biedt jaarlijks ook twee ondersteunende workshops aan en stimuleert om elkaars te winkels te bezoeken. Er zal onderzocht worden of de productiekosten kunnen dalen door gezamenlijk aan groepsaankopen deel te nemen. 

Deelnemende organisaties: Sowepo vzw, Duin en Polder, Activiteitencentrum Pas Par Toe, Rozenwingerd, 't Veldzicht vzw, Havenzate vzw, vzw Groep Ubuntu x 8k, De Lovie vzw, Itinera, 'de branding', P.Z. Heilig Hart Ieper, Duinhelm vzw, Dominiek Savio, vzw Footstep, de Vleugels, vzw De Kade, 't wit huis Loppem - vzw de kade, vzw Ithaka, Mivalti, De Groene Kans vzw, vzw Uniek-K - De Waaiberg, Mariënstede, Bazaar 25  Tordale.

Meer info: Geschenken met een knipoog