Nieuws

 • Grensarbeid als oplossing om West-Vlaamse vacatures in te vullen
  16/09/2021 - 09:49

  In West-Vlaanderen raken heel wat vacatures niet ingevuld, in Nord-Pas-de-Calais en Henegouwen vinden heel wat werkzoekenden geen werk in eigen regio. Voldoende reden voor POM West-Vlaanderen om samen met partners uit Vlaanderen, Henegouwen en Frankrijk ‘werken over de grens’ te promoten.

  lees meer
 • START BOUW WETENSCHAPSPARK VOEDING EN GEZONDHEID IN ROESELARE
  27/08/2021 - 17:52

  Vlaams minister voor Economie & Innovatie Hilde Crevits gaf op woensdag 30 juni samen met Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen en Kris Declercq, burgemeester van Roeselare, de eerste spadesteek voor het eerste gebouw op het wetenschapspark ‘Food Innovation Park’ in Roeselare. Met de uitbouw van deze site investeert POM West-Vlaanderen in een nieuw state-of-the-art wetenschapspark met internationale uitstraling waar onderzoek naar voeding en gezondheid centraal staat.

  lees meer
 • Quick Wins: financiële steun voor uw samenwerkingsproject
  13/07/2021 - 14:59

  In een wereld die voortdurend sneller evolueert, is inzetten op innovatie belangrijk. Daarom geven we u met onze Quick Wins een financieel duwtje in de rug. Want wij bij POM West-Vlaanderen geloven in samenwerking en innovatie.
  De voorbije drie jaar gaven we groen licht aan 39 samenwerkingsprojecten om op korte termijn een unieke proefopstelling, prototype of pilootinstallatie te realiseren.

  lees meer
 • Masterclass Exponential Transformation
  13/07/2021 - 14:58

  Nieuwe technologieën, businessmodellen en maatschappelijke veranderingen volgen elkaar razendsnel op. Als bedrijfsleider is het een uitdaging om alle evoluties en trends op te volgen en actie te ondernemen waar nodig.

  West-Vlaanderen blijft in België en Europa een sterke economische regio. Dankzij traditionele businessmodellen en een lineaire denkwijze bloeien en groeien veel kmo’s nog altijd. Maar soms komen concurrenten of volledig nieuwe spelers met radicaal vernieuwende businessmodellen: innovatieve bedrijven wiens exponentieel denken en ondernemen de markt ontregelt.

  lees meer
 • Eén muisklik naar alle nuttige informatie over detailhandel
  13/07/2021 - 08:31

  De coronapandemie schudde de wereldwijde economie grondig door elkaar. Horeca en detailhandel behoren tot de sectoren die het meest getroffen werden. Analisten zijn het erover eens dat de ware impact op onze economie pas zichtbaar zal worden nadat alle tijdelijk beschermende en ondersteunende overheidsmaatregelen verdwenen zijn.

  Lokale uitdaging

  Tegelijk zorgt de digitale versnelling voor heel wat vernieuwing maar ook het stijgend aantal aankopen bij buitenlandse e-commercereuzen vormt een bedreiging voor de lokale economie. Gelukkig hechten klanten heel wat belang aan sociaal contact en een dienstverlening op maat zodat de perfecte balans tussen digitaal, sociaal en lokaal voor handeaars en winkeliers een grote uitdaging vormt.

  lees meer
 • Campagne ‘Hoera, horeca aan zee’ mobiliseert mensen voor job in horeca aan de kust
  08/07/2021 - 13:14
  POM West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen lanceren bij de start van de zomervakantie de campagne ‘Hoera, horeca aan zee’ om het werken in de horeca aan de kust in de spotlights te zetten. Nu het zomerseizoen op volle toeren begint te draaien, willen de initiatiefnemers de lokale horecasector ondersteunen in hun zoektocht naar personeel.
   
  Het kusttoerisme zorgt voor een jaarlijkse omzet tussen 2,5 en 2,9 miljard euro. Op jaarbasis biedt de sector werk aan meer dan 44.000 personen. Na een lange lockdownwinter willen heel wat mensen opnieuw genieten en draait de kusthoreca bij het begin van het zomerseizoen eindelijk weer op volle toeren.
  lees meer
 • Zes lokale voedingsproducenten nemen voortrekkersrol in milieubewuster transport
  06/07/2021 - 10:15
  Zes ondernemers uit de Westhoek slaan de handen in elkaar om hoeve- en streekproducten op een duurzamere manier bij hun klant te leveren. Vanaf vrijdag 9 juli rijdt de gevulde bestelwagen voor de eerste keer rond om alle bestellingen aan deur te bezorgen.
   
  Milieubewuste levering 
  Voor de start van dit initiatief verzorgden de zes producenten elk hun eigen leveringen of konden ze hun klanten deze dienst niet aanbieden. Dit resulteerde in laadruimtes die niet altijd volledig gevuld waren en lege terugritten. Door de krachten te bundelen, rijdt er voortaan één volle gekoelde bestelwagen met diepvriescompartiment rond.
  lees meer
 • POM West-Vlaanderen bundelt alle krachten om digitalisering in West-Vlaanderen op te krikken en uitdagingen arbeidsmarkt aan te pakken
  02/07/2021 - 08:26
  Digitalisering heeft een grote impact op onze economie en arbeidsmarkt. Bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd waardoor ook de jobinhoud van veel mensen mee evolueert. Levenslang leren wordt dus heel belangrijk. POM West-Vlaanderen schakelt samen met heel wat partners een versnelling hoger om bedrijven en werknemers te ondersteunen om meer in te zetten op digitalisering.
   
  Snel tempo
  Voor elke job die omwille van digitalisering in de toekomst verloren zal gaan, komen er volgens een studie van Agoria tegen 2030 gemiddeld 3,7 nieuwe jobs in de plaats.
  lees meer
 • Start bouw wetenschapspark voeding en gezondheid in Roeselare
  30/06/2021 - 15:38

  Vlaams minister voor Economie & Innovatie Hilde Crevits gaf samen met Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen en Kris Declercq, burgemeester van Roeselare, de eerste spadesteek voor het eerste gebouw op het wetenschapspark ‘Food Innovation Park’ in Roeselare. Met de uitbouw van deze site investeert POM West-Vlaanderen in een nieuw state-of-the-art wetenschapspark met internationale uitstraling waar onderzoek naar voeding en gezondheid centraal staat.

  lees meer
 • Verdwenen zwinhavens
  29/06/2021 - 11:36

  Belevingsexpo en fietsroute met unieke VR-kijkers met speciaal aanbod voor groepen en bedrijven

  In de middeleeuwen beleefden Brugge en Vlaanderen gouden tijden, met de Zwingeul als economisch hart, bezaaid met bloeiende wereldhavens. De Zwingeul is ondertussen verzand en de havens zijn verdwenen, maar je kan ze herontdekken in de unieke belevingsexpo Verdwenen Zwinhavens in het Zwin Natuur Park en tijdens de fietstocht met unieke VR-kijkers.

  lees meer

Pagina's