Waterstof, hoeveel kunnen de West-Vlaamse havens afnemen?

UITGESTELD !

Infosessie | Greenbridge (Wetenschapspark 1, 8400 Oostende)

In West-Vlaanderen en zeker in de havens leeft de ambitie om een productie-installatie voor groene waterstof te bouwen, inclusief waterstoftankstation. Met de “blue energy” van offshore windturbineparken kan er namelijk heel wat groene waterstof geproduceerd worden.

Om investeringen in de productie van groene waterstof en/of in tankinfrastructuur te doen slagen, is het cruciaal om te weten wat de vraag is bij de verbruikers en welke gebruikers waterstof kunnen aanwenden als alternatieve energiedrager. Dit was dan ook de opzet van een potentieelstudie uitgevoerd in opdracht van de POM binnen het project Waterstofregio 2.0.

Tijdens deze infosessie krijg u de resultaten van deze studie. We willen samen met u bekijken wat de volgende stappen zijn om waterstofprojecten in de havenregio’s te realiseren.

Programma

12u30Ontvangst met broodjes 
13u00VerwelkomingNatascha Janssens, POM West-Vlaanderen
13u10Tussentijdse resultaten Waterstofregio 2.0 en ontwikkelingen in heavy duty transportWouter van der Laak, Waterstofnet 
13u35Wat zijn de resultaten van de studie over het afnamepotentieel in de havenregio’s van West-Vlaanderen?Louis-Philippe Lammertyn, Hinicio
14u00Enkele projectontwikkelaars aan het woord.Bart Buelens/Jonas Cautaerts, DATS24 (Colruyt Group)
Koen Vlaeminck, Engie
14u45Pauze / netwerkmoment 
15u30Rondetafelgesprek: "wat zijn de volgende stappen voor Oostende en Zeebrugge?" 
17u00Einde 
INSCHRIJVEN