Exponential Talk XL - Innoveren met artificiële intelligentie (AI)

Ontdek van 25/9 tot 3/10 op ‘Agrotopia, een festival van de  toekomst’ in Roeselare welke metamorfoses voeding en landbouw de komende jaren zullen ondergaan. Ga op ontdekkingstocht en maak kennis met nieuwe smaken, hedendaagse productieprocessen en vindingrijke innovaties.

Wereldwijd zetten heel wat bedrijven in op artificiële intelligentie (AI) om sneller en preciezer te presteren. De hoeveelheid data die slimme machines verwerken, blijft spectaculair groeien. Ook in Vlaanderen zijn er al heel wat bedrijven die slimme software inzetten: van het beantwoorden van klantenvragen tot automatisatie van het productieproces.

Benieuwd wat AI voor uw bedrijf kan betekenen? Op dinsdag 28 september organiseren POM West-Vlaanderen en TUA West tijdens het festival een exclusieve Exponential Talk XL: innoveren met AI. Keynote professor Stijn Derammelaere (UA) geeft samen met een panel van experts een antwoord op uw vragen over de sociale, economische en maatschappelijke impact van AI. Moderator en technologie-adept Lieven Scheire leidt het geheel in goede banen.

Programma

18.00 u.Ontvangst en aperitief
18.30 u. 

Verwelkoming
Charlotte Destoop, algemeen directeur TUA West

Lieven Tack, algemeen directeur POM West-Vlaanderen

18.40 u.

Hoe slim is artificiële intelligentie van de toekomst? 

Keynote door Stijn Derammelaere, professor Mechatronica Universiteit Antwerpen

Doen robots straks al het werk voor ons? Stijn neemt u met passie mee doorheen de ontwikkelingen van de laatste jaren, die klaarstaan om echt door te breken. Aan de hand 
van tastbare voorbeelden en verhelderende resultaten ontdoet hij AI van haar mystieke status. 

19.10 u. 

Ontdek enkele baanbrekende toepassingen en de competitieve voordelelen van AI.

Artificiële intelligentie aan het werk. Panelgesprek met moderator Lieven Scheire.

Sabine Demey is AI-specialiste en stuurt het Vlaamse Onderzoeksprogramma Artificiële intelligentie aan. Het onderzoeksprogramma helpt om een competitief voordeel uit te bouwen in AI-disciplines waarin Vlaanderen vandaag al tot de top behoort.

Het R&D bedrijf Octinion is gespecialiseerd in mechatronische productontwikkelingen en test- en meetoplossingen. Ze ontwikkelden een slimme aardbeienplukrobot die met behulp van AI aardbeien detecteert en ook kan zien of deze rijp zijn om te plukken.

Paul Snauwaert is verantwoordelijk voor de geavanceerde technologieën en innovaties binnen CNH Industrial. Automatisering speelt een steeds grotere rol bij productief modern oogsten. Hiervoor ontwikkelden ze o.a. het AI gebaseerde IntelliSense™ systeem waarbij baanbrekende technologie wordt gebruikt.

  • Sabine Demey, program director Flanders AI - Imec
  • Mattias Van Dael, engineering manager - computer vision & AI - Octinion  
  • Paul Snauwaert, advanced technologies and innovation - CNH Industrial
  • Pepijn Verhaeghe, operational excellence manager - Vandemoortele

Moderatie o.l.v. Lieven Scheire.

19.40 u. Theatershow 'Technoboer'
Lieven Scheire 
20.10 u. Slotwoord: Het belang van innovatie en crosssectoraal samenwerken
Jean de Bethune, voorzitter POM West-Vlaanderen
20.15 u.

Walking dinner

Mogelijkheid tot bezoek van de dakserre ‘Agrotopia’ of de expo ‘Pretpark voor Planten'.

Praktisch: 

Wanneer? Dinsdag 28 september 2021 om 18.00u.

Waar? Afspraak @ Theater, Agrotopia Site. REO Veiling, Diksmuidsesteenweg 327-335, 8800 Roeselare. U kan gratis parkeren op de Agrotopia site. Het festival is rolstoeltoegankelijk.
Klik hier voor het siteplan Agrotopia.

Voor wie? Ondernemers met affiniteit voor AI, hogeronderwijsinstellingen, kennisinstellingen.

Inschrijven is gratis en kan tot 22 september via www.agrotopia.be/event2809Gebruik de code ‘POMTUA’ om uw registratie te vervolledigen.

Opgelet! Voor dit event is het Covid Safe Ticket van toepassing. Zonder CST kunt u het event niet bijwonen. Samen met de Provincie en de organiserende partner The Media House, voorzien we een nauwe   opvolging van de regels en hygiëne maatregelen. Lees hier waar u rekening mee dient te houden: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

Over de locatie 'Agrotopia': de innovatieve onderzoeks- en demonstratieserre van Inagro, is met zijn 6.000 m² teeltoppervlak, een blikvanger voor onderzoek en innovatie. De dakserre boven de kistenloods van   de REO Veiling in Roeselare wordt de grootste van Europa. Het onderzoek dat er zal plaatsvinden, zal de toekomst van wat op ons bord belandt mee bepalen.  

Opgelet, inschrijven voor dit event is niet meer mogelijk.

 

 www.agrotopia.be

 #agrotopia