Actie voor Starters

Het economisch weefsel van de provincie West-Vlaanderen wordt gekenmerkt door een stevig en dynamisch KMO-landschap. Om dit in de toekomst te blijven verzekeren, bouwde het provinciebestuur een zeer ambitieuze provinciale ‘Actie voor Starters’ uit.

Het project ‘Actie voor Starters’ wordt getrokken door de POM West-Vlaanderen en financieel gesteund door de provincie West-Vlaanderen, Vlaanderen en Europa. Doelstelling van het project is om het ondernemerschap in West-Vlaanderen te stimuleren door startende ondernemers te steunen bij de opstart van hun eigen zaak. Die steun weerspiegelt zich in twee manieren waardoor de starter kan rekenen op zowel materiële als inhoudelijke ondersteuning.

Het materiële aspect houdt in dat er een netwerk wordt uitgebouwd van starters- en ondernemerscentra verspreid over de provincie West-Vlaanderen. In die centra, bestaande uit kantoren en ateliers, kan de starter zich vestigen aan een voordelig tarief en in de beste omstandigheden. Met ‘Actie voor Starters’ realiseren we het meest dichte netwerk van starterscentra in Vlaanderen.

Door de samenwerking met o.a. Unizo, Voka, Syntra West, Ondernemerscentra West-Vlaanderen en lokale besturen wordt de inhoudelijke doelstelling ingevuld. Om de starter zo goed mogelijk te ondersteunen in zijn keuzes en beslissingen, kan hij beroep doen op allerlei begeleidingsinitiatieven zoals eerstelijnsadvies, gerichte vorming op maat, intensieve en individuele trajecten met experts,… Op die manier worden de starters in West-Vlaanderen in de beste omstandigheden ondersteund en spelen we actief in op hun specifieke noden en vragen.

De initiatieven van ‘Actie voor Starters’ worden mee ondersteund door het Agentschap Ondernemen, het Innovatiecentrum West-Vlaanderen en de West-Vlaamse instellingen voor hoger onderwijs: HOWEST, KATHO, KHBO en KULeuven-Campus Kortrijk.

Bezoek ook www.actievoorstarters.be voor meer informatie